BIONDI SANTI

Società Agr. Greppo
Biondi Santi s.r.l.

villa greppo 183
53024 montalcino
siena - italy

TEL. +39 0577 848087
FAX +39 0577 849396

BIONDISANTI@BIONDISANTI.IT

XXIII Ricolmatura bottiglie di Brunello di Montalcino Biondi Santi - Tenuta Greppo Riserva
A seguito della scomparsa del Dr. Franco Biondi Santi è stato deciso di non effettuare l’operazione di Ricolmatura delle bottiglie di Brunello di Montalcino Biondi Santi Riserva programmata per il 1° Giugno 2013 e di rimandarla a Giugno 2014.
23 May 2013
Brunello di Montalcino 2006 Annata
Vorremmo informare tutti i nostri clienti che a partire dal 1 giugno 2011 inizierà la commercializzazione del Brunello di Montalcino Tenuta Greppo – Biondi Santi 2006 Annata.
12 May 2010
Premio a Franco Biondi Santi, uno dei padri del Brunello di Montalcino
Un premio alla storia, a un vino mito e a un gentiluomo d'altri tempi
07 Dec 2009
www.biondisanti.it
E' online il nuovo sito della Tenuta Greppo
03 Dec 2009
Content Management Powered by CuteNews
ROSSO DI MONTALCINO DOC FASCIA ROSSA
2002
Rosso di Montalcino DOC Fascia Rossa
2002
  Print 
Vintage:
2002 - 1992 - 1989            
 
Medium quality vintage. Normal Spring, July was warm, August very rainy. September was rainy. A dry and cold harvest at the end of September. The Brunello wasn’t qualified, only two types of Rosso di Montalcino were qualified: Red Stripe from vineyards over 10 years old and White Label from vineyards under 10 years old. Only grapes that come from the Estate vineyards are vinified. Uncork and pour out a bit of wine from the bottles at least 2 hours before serving.
Production area: Montalcino
Vineyards´ age: Over 10 years
Soil composition: various origins, rich in stones. The best are the ones rich in marl
Vineyards´ exposure: south, south-east, east, north-east, north
Altitude: from 300 to 500 metres
Grapes: Sangiovese grosso 100%
Harvesting: early September
Vinification: in red, controlled temperature
Ageing: 1 year in Slavonian oak casks
Refining in bottle: at least four months
Annual production: 15.195
Organic Characteristics:
Colour: Intense ruby red
Bouquet: with notes of withered rose and iris
Taste: soft, bilance, warm, savoury and persistent
Aging: Up to 10-15 years
Serving temperature: 16ºC 62ºF - 18ºC 64ºF
Organic Characteristics:
Alcohol ml/100 ml: 13.23
Residual sugar g/l: 1.30
Total dry extract g/l: 28.70
Total acidity g/l: 7.74
Total SO2 mg/l: 58
Franco Biondi Santi - Tenuta Greppo
Villa Greppo 183 - 53024 Montalcino (SI) - Tel. +39 0577 848087 - Fax +39 0577 849396
E-mail: biondisanti@biondisanti.it - www.biondisanti.it